Over mezelf

      

Home

 

Mijn "astronomische" verleden is al vele jaren geleden begonnen. Op mijn zestiende heb ik met een aantal vrienden de sterrenkundige vereniging Wega opgericht, nu een VZW en nog steeds actief in het Leuvense. Sinds eind jaren zeventig ben ik ook lid van het VVS. In die periode heb ik tweedehands een 76mm refractor gekocht en heb de eerste passen gezet in de astrofotografie, uiteraard op dat ogenblik de "natte" fotografie.

Naast de amateuractiviteit heb ik ook sterrenkunde gestudeerd aan de KUL. Spijtig genoeg heb ik nooit de gelegenheid gehad om deze studies in het beroepsleven verder te gebruiken. Ik ben dan ook nu professioneel helemaal niet actief in de sterrenkunde.

Ik ben in de sterrenkunde actief gebleven tot midden jaren tachtig, totdat het werk en de familie teveel aandacht opslorpte. Sluimerend is de interesse echter steeds gebleven.

Sinds midden 2003 is de interesse terug omgezet in een actieve beoefening. Ik heb mijn oude telescoop terug van stal gehaald, heb een digitaal toestel gekocht en ben terug aan het fotograferen geslagen. Mijn interesse is toegespitst op de maan en op de planeten. Op deze site vind je dan ook alleen maar maan- en planetenfoto's.

De toekomst zal uitwijzen waar deze fotografie zal eindigen. Zal het beperkt blijven tot maan en planeten of wordt ook eenmaal deep-sky aangeboord? Maar vooral wat zijn de grenzen van de instrumenten waarmee gewerkt wordt en worden deze ooit vervangen door een grotere en betere toestellen?

Uitdagingen genoeg dus!

 


2004-2006 Dirk Van Orshoven