De  verschillende onderdelen werden in aluminium gedraaid.
Basis behuizing van de camera: Aan de zijkant zijn koelvinnen voorzien om een zo groot mogelijk oppervlak met de omgevingslucht te bekomen. Hierdoor verhoogt de warmteafgifte en verhoogt het rendement van onze CCD-koeling.
Aan de bovenzijde werd M42 schroefdraad gebruikt waarin een ring wordt geschroefd om het optisch venster te monteren.  Tevens kan hier een gewone fotolens ofwel de telescoopadaptor geschroefd worden.
Aan de onderzijde is een uitsparing gemaakt waar precies de basiskoelplaat past waarop de peltier is gemonteerd. Door aanbrengen van een lichte film warmtegeleidende pasta, wordt een goed thermisch contact verzekerd.  De warmte moet zo goed mogelijk naar de buitkant van de behuizing wordt gevoerd.  De volledige behuizing dient dus als koelplaat om de warmte naar de omgevingslucht af te voeren via convectie
klik op de foto om deze uit te vergroten
Detailfoto met de cameraprint en basiskoelplaat in de behuizing gemonteerd
Bovenaanzicht met reeds gemonteerde CCD-chip met peltier en basiskoelplaat.  Aan de andere zijde van de basiskoelplaat zit de print gemonteerd.  Op de foto bemerk je ook de aandrukring die in een later stadium het optisch venster moet aandrukken.  In de opening bemerk je ook de M-42 schroefdraad.
De camera moet volledig luchtdicht (of praktisch volledig) gemaakt worden.  Waarom ?  Wel in de omgevingslucht zit vochtigheid die bij koelen zal neerslaan als damp op de CCD.  Bij voldoende koeling onder het vriespunt zal dit zelfs kleine ijskristallen vormen op onze CCD, wat de beeldkwaliteit negatief zal beinvloeden.
Vandaar de idee om een droogpatroon met silikhagel te maken om alzo de ingesloten lucht volledig te drogen. m.a.w. het dauwpunt van de ingesloten lucht moet lager liggen dan de laagste temperatuur die wij met de peltier kunnen halen. Uit vorige testen is gebleken dat wij zeker tot 40°C lager dan de omgevingstemperatuur kunnen gaan. Dus bij 10°C omgevingstemperatuur halen wij al vlug -30°C op de koude zijde van het Peltier element.
De droogpatroon hebben wij afschroefbaar gemaakt zodat bij verzadiging  met waterdamp deze gewoon in de oven kan gelegd worden bij een temperatuur van ca. 150 °C. Na een 30-tal minuten zal het water dat geabsorbeerd zat in de silikhagel terug verdampt zijn en is de patroon terug klaar voor gebruik.
volledige geassembleerde camerabehuizing.  Bemerk de platte kant aan het huis.  Hier komen de aansluitconnectoren voor de temperatuursensor, de connector voor de Peltier-voeding en een schakelaar om de anti-blooming van de CCD uit/in te schakelen
Opmerking:

Als droogmiddel is speciale daarvoor geschikte moleculair seeve verkrijgbaar, dit is echter een zeer duur product maar is wel veel effectiever .  Het verkregen dauwpunt ligt veel lager dan men kan verkrijgen door gebruik te maken van silicagel.

Voordat de camera definitief wordt geloten, moet de volledige ruimte van de camera voldoende gespoeld worden met een inert gas. Bruikbaar hiervoor zijn stikstof en argon.
klik om volledige foto te downloaden