Onze activiteiten - vrijdagavond

Voor elke Quasariaan is de vrijdagavond de avond om naar uit te kijken. Als het --zelden-- in België eens helder is, verdwijnt Quasar in de nachtelijke duisternis om met professionele telescopen naar de grens van het universum te turen en de planeten in detail te bewonderen. Als het echter niet helder is hebben we onze wekelijkse activiteit.

20.00 Start

20.15 Rondvraag: Iedereen vertelt over wat ze wel of niet gedaan of gelezen hebben over astronomie, ruimtevaart en andere wetenschappen. Ook andere leuke weetjes kom je hier te weten.

20.45 Pauze

21.00 Voordacht: Als je de activiteitenkalender niet bekeken hebt kan hier van alles gebeuren. De ene keer is er een spreekbeurt over “invloed van donkere energie op de structuur van het universum” de andere keer wordt Mars bezocht of wordt de opbouw van de zon ontleed. Maandelijks hebben we ook een publieke activiteit in samenwerking met de AEG, een ideaal moment om Quasar te leren kennen! Naast deze spreekbeurten zijn er ook nog quizzen, documentaires en workshops. Tijdens de workshops maken we telkens iets gaande van moeilijk tot gemakkelijk. Zo bouwen sommige leden hun eigen telescoop met een diameter van 25 cm en bouwde elk lid een waterraketlanceerinstallatie die PET flessen minstens 100 meter hoog in de lucht kan stuwen.

22.30 Einde: De officiële activiteit is nu voorbij en de jongere leden gaan naar huis. De bar wordt geopend en de achterblijvers vinden altijd iets uit om zich te amuseren:Op café gaan, film bekijken, gezelschapsspelen spelen, nieuwe muziek leren kennen... Kortom de nacht volzeveren.

Terug naar activiteiten

Terug naar home