home
tom
equipment
images
library
projects
for sale

 

 

 

Mijn eerste boekje over sterrenkunde kreeg ik van mijn ouders in 1980. "Welke ster is dat?" van W. Widmann. Als tiener nam ik waar met het blote oog en met een verrekijker. Met een Nikon EM en een 50mm lens maakte ik van op een statief mijn eerste foto's van de Lier en het Zevengesternte.

Studies, professionele bezigheden en jonge kinderen verwezen de sterrenkunde naar het achterplan. In 2001 was het dan eindelijk zover. Ik kocht een sterrenkijker! Op de Volkssterrenwacht MIRA volgde ik de cursussen praktische en theoretische sterrenkunde. En in 2003 werd de sterrenkundevereniging Mercurius in Halle opnieuw opgericht door Paul, Laurent en mezelf.

In de 2005 waagde ik mij op het domein van de astrofotografie. Onder de link "Beelden" vind je het resultaat van mijn eerste stapjes op dit terrein.

Ik ben verder lid van de Vereniging voor Sterrenkunde, de Volkssterrenwacht MIRA en de VVS-afdeling Mercurius Halle. Deze website kwam tot stand met de steun van AstroLAB IRIS.

Bedankt voor je bezoek aan mijn website.

Om mij te mailen, klik hier.

Tom Severs (België)

In 1980 I received my first book about astronomy from my parents: "Welke ster is dat?" from W. Widmann. As a teenager I observed with the naked eye or with binoculars. With a Nikon EM and a 50mm lens I made my first pictures of Lyra and the Pleiades.

Studies, professional activities, and young children relegated astronomy to second plan. In 2001 I finally bought a telecope!

At the public observatory MIRA I followed practical and theoretical astronomy. In 2003 Mercurius Halle was raised again by Paul, Laurent en myself.

In 2005 I made my first steps in astrophotography. Click on "Beelden" and you find my first results on this domain.

I am also member of the Vereniging voor Sterrenkunde, the public observatory MIRA and Mercurius Halle. This website was established with the support of AstroLAB IRIS.

Thanks for visiting my website.

To sent me a message, click here.

Tom Severs (Belgium)