7. Activiteiten

4 november 2009

Op 12 augustus 2009 fietste Kristel De Wilde (verpleegster)'s avonds naar haar werk in het AZ Sint-Blasius in Dendermonde. Op de Zeelsebaan in Grembergen werd ze gegrepen door autochauffeur die haar om verscheidene redenen niet had opgemerkt. Ze had nochtans een fluohesje aan en droeg flikkerlichtjes. De collega's van Kristel zetten zich in met volgende activiteiten:

Resultaten

4 oktober 2009

Op zondag 4 oktober 2009 had in het centrum van Rekkem de derde editie van de "Fietseling(k)" plaats, ingericht door de ACW-werkgroep Mobiliteit Rekkem. Er schreven zich 110 personen in, 8 ploegen van om en bij de 15 personen reden het parcours dat ongeveer 25 min. duurde. Het educatief gedeelte, de computerklas had succes. Ook het fietsen op rollen, een manier om even uit te blazen(!) en wat competitie in te voeren had ook bij wijlen succes. De kinderen vonden dan hun weg naar het behendigheidsparcours.

Opkomen voor fietsers en voetgangers is onze eerste doelstelling. Daartoe ijveren wij ook voor goede trage wegen, zowel voor school/werkverkeer als recreatief gebruik.

Op 24 oktober zullen wij samen met het stadsbestuur een vernieuwd pad inhuldigen en aan alle trage wegen naambordjes aanbrengen. Deze werden allen in kaart gebracht en kregen een naam. Een 2 pad (eerder recreatief) wordt nu heraangelegd in grasdallen en zal ons dorp verbinden met Frankrijk langsheen de velden en weiden. (B.P.)

Laatst gewijzigd op 5 november 2009